Politie Fryslan: Dinsdag 12 September 2006

Politieberichten Van: Maandag 11 September 07.00 uur t/m Dinsdag 12 September 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Gelukkig is de Storing bij de Politie opgelost.       Vanaf Morgen (13 September) zullen de politieberichten aan het begin van de dag op de site geplaatst worden (Dit met uitzondering van de zaterdag & zondag dan worden de politieberichten rond het midden van de middag geplaatst op de site.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Jupiterweg. Tussen zaterdagavond en maandagochtend kwam men binnen door een gat in het dak te maken. Uit één van de kantoren is een kluis, met daarin een onbekend geldbedrag, weggenomen. Er moet nog namens het bedrijf aangifte worden gedaan. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: politie onderzoekt vernielingen aan auto’sDe politie stelt een onderzoek in naar het vernielen van de ruiten van 15 auto’s. Tussen zondagavond en maandagochtend zijn 11 ruiten ingeslagen van auto’s die stonden geparkeerd op een terrein van een garagebedrijf aan de Orionweg. Namens het bedrijf heeft een 46-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte gedaan. Ook maandagavond werden er ruiten van auto’s ingeslagen. Deze keer betrof het vier auto’s die stonden geparkeerd op een terrein van een garagebedrijf aan de Adonisweg. Een 27-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het bedrijf aangifte.

Kootstertille: motorrijder gewond bij aanrijdingDe politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Jisteboerewei, waarbij een 45-jarige motorrijder uit Driesum gewond raakte. De man haalde net na de rotonde een auto in, bestuurd door een 54-jarige automobilist uit Drogeham, die in de richting van Jistrum reed. De automobilist sloeg op het moment van inhalen net linksaf om het sportterrein op te rijden. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij is met arm- en handletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Sneek: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Schoolstraat. Tussen maandagochtend en maandagmiddag kwam men binnen na het forceren van een deur. Er werden onder een computer, spelcomputer en een printer weggenomen. De 33-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Dennenstraat. Tussen maandagochtend en maandagmiddag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder andere een spelcomputer, fotocamera en een aantal kledingstukken weggenomen. De 20-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: brand in woningDe politie heeft dinsdagochtend vroeg de brandweer van Leeuwarden geassisteerd bij het blussen van een brand in een woning aan de Bagijnestraat. Een buurtbewoner hoorde het brandalarm in de betreffende woning afgaan. Toen de man poolshoogte ging nemen ontdekte hij de brand en waarschuwde de brandweer. Deze was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de woning veel rook- en waterschade opliep. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Bij de brand raakte niemand gewond.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan