NOORDWOLDE – In het bos nabij Noordwolde is de politie een onderzoek gestart nadat er opnieuw brand was in het bos. Er is een plaats delict gemaakt.

Rond een uur maandagmiddag werd de brandweer opgeroepen voor een brand op vakantiepark het Bosmeer. Brandweer Noordwolde en Oldeberkoop kwamen met spoed ter plaatse met twee tankautospuiten en een waterwagen. Omdat de exacte locatie onbekend was, hebben de brandweer en politie even moeten zoeken. De brand bleek in het bos te zijn achter het vakantiepark. Daar stond een grote bult met takken in brand. De brandweer had de brand snel onder controle en kon na ongeveer een half uur terugkeren naar de kazerne.

Plaats delict en onderzoek door brandhonden
Omdat dit de 5e brand in een bos in de omgeving van Noordwolde betreft in korte tijd, en omdat er een vermoeden is van brandstichting, heeft de politie de forensische opsporing ingeschakeld. Deze zijn rond half vier met drie voertuigen en meerdere honden ter plaatse gekomen om onderzoek te doen. De honden zijn speciaal opgeleid om sporen te vinden bij branden. De politie kan verder nog niks zeggen over eventuele resultaten van het onderzoek.

Foto’s BTBFotografie

Redactie