Politie: Afvalbak niet aan de straat

LEEUWARDEN -De politie in Friesland roept alle inwoners van de provincie op om hun afvalcontainers ’s avonds niet meer buiten te zetten, maar pas op de ochtend dat ze geleegd worden.

Veel mensen zetten hun container al in de avond aan de straatkant omdat deze de volgende ochtend geleegd wordt. De politie adviseert momenteel om de container pas op de ochtend van legen aan de straatkant neer te zetten.

Al maanden worden er containers in brand gestoken in de provincie. Het gaat dan voornamelijk om huisvuilcontainers(huisvuil, groenafval en papier), maar ook gezamenlijke containers vallen soms ten prooi aan de vlammen. Ook containers tegen woningen, schuren en schuttingen worden in brand gestoken. Hierdoor dreigden woningen, auto’s, schuttingen en heggen in brand te raken. In de 8e Vegelindwarsstraat bijvoorbeeld kon de brandweer nog net voorkomen dat een brandende schutting oversloeg naar de woning.

In Leeuwarden is het vaak raak met nachtelijke branden, maar ook in Drachten en Sneek zijn al containers in brand gestoken. In [url=https://www.112fryslan.nl/Home?&newsid=5373]2010[/url] was het ook al vaak raak met container branden, of dit met de huidige containerbranden te maken heeft is onbekend.

Zet uw containers daarom niet ’s nachts aan de weg. Maar probeer ook om de containers bij uw woning op een veilige plaats te stallen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan