DRONRYP – Op de N31 vond donderdagavond een wilde achtervolging plaats. Een man reed maar liefst twaalf kilometer spookrijdend over de N31.

Omstreeks negen uur deed een politieagent op de N31 bij Garyp een lasercontrole, toen er een donkere Ford Mondeo op hoge snelheid voorbij kwam. De agent zette meteen de achtervolging in. Net voor de afslag Leeuwarden-Oost wist de politie de automobilist een volgteken te geven, maar op de afrit naar de Drachtsterweg draaide de bestuurder toch plotseling de N31 weer op. De politie wist nog net via de berm achter het voertuig aan te gaan.

Bij de afslag Leeuwarden-Zuid verliet de bestuurder de N31 weer om vervolgens, onder het viaduct door, aan de andere kant spookrijdend zijn vlucht weer te vervolgen. Steeds meer politieauto’s kwamen op dat moment assisteren in de achtervolging. Al spookrijdend is de bestuurder twaalf kilometer lang op hoge snelheid richting Dronryp gereden. Wonder boven wonder, mede doordat het rustig was op de weg door de avondklok, gebeurden er geen aanrijdingen en raakte er niemand gewond.

Bij Dronryp verliet de bestuurder de snelweg en is het dorp ingereden. De politie heeft het dorp hermetisch afgesloten, zodat niemand ongezien het dorp in of uit kon. Ondertussen werd er een Burgernetoproep verstuurd om uit te kijken naar de man. Het zou naar verluid gaan om een 26-jarige man met een blauw shirt en een licht witte broek. Ook een politiehond werd ingezet. De politie heeft in de hele omgeving gezocht, waaronder in een woning.

Al vrij snel werd het voertuig op De Terp in het dorp aangetroffen. Van de bestuurder ontbreekt tot op heden ieder spoor. De politie denk wel te weten wie de bestuurder is en doet op dit moment onderzoek. De auto is afgesleept en in beslag genomen.

Foto’s: Aise van Beets

 

Redactie