LEEUWARDEN – Dinsdag aan het einde van de middag eindigde een politie-achtervolging door de Friese hoofstad in de Goudenregenstraat in een aanrijding.

Een automobilist kreeg een stopteken van de politie voor een controle, de automobilist negeerde echter het stopteken en ging ervandoor. De achtervolging ging in ieder geval vanaf het Europaplein over de Valeriusstraat richting Bilgaard, via onder andere de Dammelaan en de Eebrug. Op de Goudenregenstraat werd de auto geraakt door een politiewagen, waarna het achterwiel van de vluchtauto afbrak. De politiewagen kwam met flinke schade een stuk verderop tot stilstand in een parkeervak.

De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden, hij is door het gealarmeerde ambulancepersoneel gecontroleerd en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. De politie zette een deel van de Goudenregenstraat af voor onderzoek. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse de situatie vastgelegd en is een onderzoek gestart naar de toedracht van de aanrijding. De brandweer kwam ter plaatse, omdat de tot stilstand gekomen auto brandstof lekte. Met wat modder is de brandstof ‘veilig gesteld’, daardoor liep het niet weg het riool in.