LEEUWARDEN – Woensdagavond rond 9 uur is er een poging tot overval op een snackbar gepleegd aan de Leeuwerikstraat.

De politie heeft woensdagavond in de Kievietstraat een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een poging tot overval. Eerder die avond was een man een snackbar aan de Leeuwerikstraat binnen gekomen. Hij legde een briefje op de toonbank met daarop de tekst dat het een overval was en dat hij snel geld wilde. De medewerker die het briefje las, schrok heftig en liep naar achteren.

Direct belde de medewerker met 1-1-2. Hij gaf een goed signalement van de overvaller door. Die was ondertussen bezig om de kassa te proberen te openen. Toen dit niet lukte ging de man er vandoor.

Meerdere eenheden van de politie werden door de Meldkamer Fryslân gestuurd naar Vogelwijk om te zoeken naar de overvaller. Ook werd aan 512 deelnemers van Burgernet gevraagd om mee uit te kijken. Tevens plaatse de centralist van de Meldkamer Fryslân een tweet met het signalement van de overvaller op www.twitter.com/meldkamer_frl.

De agenten zagen in de Kievietstraat een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd dan ook aangehouden op verdenking van een poging tot overval. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Namens de gedupeerde snackbar deed een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte.

112Fryslan