BROEKSTERWOUDE – In de nacht van donderdag op vrijdag is er rond 1:15 geprobeerd in te breken in een tankstation aan de Haadwei.

Toen er een duo langs het tankstation fietste, viel het de vrouw uit de Valom op dat er een man op het dak stond. Toen het duo uit het zicht van de pomp was besloot de man uit Damwoude de politie in te lichten.

Politie agenten uit Drachten, Leeuwarden, Burgum, en Dokkum kwamen met een tiental auto’s om de daders in de kraag te pakken. Een van de drie mannen werd al snel gepakt toen die uitgleed in het gras. Twee honden van de politie gingen mee op onderzoek, waarbij ze de tweede man te pakken kregen. Van de derde persoon is nog niks bekend.

Op het dak vond de politie een hoop gereedschap: Twee breekijzers, handschoenen, mutsen, schroevendraaiers en panty’s met gaten erin. De baas van de Total benzinepomp heeft aangifte gedaan. De politie heeft vrijdagmiddag getuigenverklaringen opgenomen. De politie kijkt ook of deze mannen een verband hebben met de overval op de shoarmazaak in Dokkum.

Foto`s zijn van de weilanden waar het drietal heen gevlucht is.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan