KOLLUM – Op zaterdag 20 mei werd in Kollum de 1e gewestelijke ronde van de klasse TS-HD georganiseerd. De vaardigheidstoetsen, georganiseerd door brandweervrijwilligers van Kollum en het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC), moesten door tien teams zo goed mogelijk uitgevoerd worden.

Het scenario was door brandweervrijwilligers van Kollum bedacht en vond plaats in het oude gemeentehuis aan de Voorstraat. Het scenario was dat het oude gemeentehuis net was verkocht, en verbouwd moest worden. Tsjechische bouwvakkers werden daar naartoe gestuurd. Tijdens de werkzaamheden was door onbekende oorzaak een gasexplosie, waardoor er vervolgens brand was ontstaan. Een van de werknemers uit Tsjechië vloog door de gesprongen gasleiding in brand en een andere persoon raakte gewond.

Voor de deelnemende ploegen was de taak om de slachtoffers op een goede en veilige manier te redden en de vuurhaarden te doven. Alles moest binnen een bepaalde tijd volbracht worden en elke uitgevoerde taak van de brandweer, werd door een jury beoordeeld.

Op basis van alle beoordelingen van de jury kwam men tot de onderstaande uitslag. Met een totaalscore van 1152 punten mocht de tweede ploeg van brandweer Huizen zich daardoor tot winnaar kronen van de wedstrijd! Net als de winnaar, mogen ook de nummers twee en drie doorgaan naar de volgende ronde van de wedstrijden.

1 * BRW-GOOI & VECHTSTREEK post HUIZEN 2 – 1152
2 * BEDR-BRW DEFENSIE CLAS post A.S.K. 2 – 1119
3 * VR-GRONINGEN post VLAGTWEDDE – 1071
4 VR-FRYSLÂN ZUIDOOST post HEERENVEEN – 997
5 VR-GELDERLAND-ZUID post OPHEUSDEN – 994
6 BRW-TWENTE post HELLENDOORN – 994
7 VR-GRONINGEN post APPINGEDAM – 965
8 BRW-GOOI & VECHTSTREEK post MUIDEN 2 – 881
9 BRW-GELDERLAND-MIDDEN post KOOTWIJKERBROEK – 793
10 VRU-1 post MAARSSEN – 534

Ate Atema