LEEUWARDEN – Een persoon is donderdagmiddag zwaargewond geraakt na een schietincident in een flat aan de Eikenstraat in Leeuwarden.

De melding kwam rond kwart voor één in de middag binnen, waarop direct meerdere politie-eenheden en een ambulance met spoed ter plaatse gingen. Vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumaheli uit Eelde ter plaatse. In de Eikenstraat flat die grenst aan de Ribesstraat had een geweldsincident plaatsgevonden, mogelijk een schiet- of steekpartij. De politie heeft dat nog niet helemaal duidelijk, maar gaat op het moment uit van een schietincident.

Het slachtoffer is in de ambulance behandeld aan zijn verwondingen door ambulancepersoneel en een trauma-arts. Na stabilisatie is het slachtoffer met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft geen aanhoudingen verricht. In een Burgernetactie werd gevraagd om uit te kijken naar een mogelijke verdachte: “Ribesstraat Leeuwarden, uitkijken naar: man/donker getint/fors postuur. 2de man/ mager/ zwart-grijze jas/kalend. NIET benaderen/ bellen met 112.” De politieheli die toevallig in de buurt was, heeft lange tijd gezocht naar de mogelijke verdachten.

De politie is ter plaatse een onderzoek gestart, rechercheurs hebben getuigen gehoord en de forensische opsporing heeft sporenonderzoek gedaan.

Omdat er geen verdachte meer op de plaats delict aanwezig was, kwamen de politiehelikopter en de Dienst Speciale Interventies (DSI) ter plaatse om samen met agenten te zoeken. Op de plaats van het incident is sporenonderzoek gedaan

Eén verdachte aangehouden
Na het schietincident verlieten vermoedelijk twee mannen de plaats van het incident. De DSI(arrestatieteam) heeft op de Pieter Stuyvesantweg een inval gedaan, maar hier werd geen verdachte aangetroffen. Niet veel later, rond 15:30 uur, meldde zich een 33-jarige man uit Leeuwarden op het bureau aan de Holstmeerweg in Leeuwarden. Hij is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid en zal worden verhoord. Op dit moment is de recherche nog druk met het onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Getuigen en camerabeelden gezocht
Heeft u informatie of bent u getuige geweest van dit schietincident en heeft u de politie nog niet gesproken? Of heeft u camerabeelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam? Neem in al die gevallen direct contact op met de politie. Dit kan door te bellen met 0900-8844. U kunt ook het tipformulier gebruiken op politie.nl. Anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000.

 

})