DOKKUM – Zaterdagochtend is bij een woning aan de Hoedemakersweg brand uitgebroken. Hierbij is een persoon om het leven gekomen.

Omstreeks 08:00 uur brak de brand uit en werd de brandweer van Dokkum gealarmeerd. Omdat het vermoeden bestond dat er nog een persoon in de woning aanwezig was, werd er direct uitgerukt met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.

Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een uitslaande woningbrand. Omdat het niet direct mogelijk was om de woning te betreden, werd de blussing eerst van buitenaf ingezet. Vanwege de forse brand heeft men later assistentie gekregen van het korps uit Damwald.

Met man en macht werd door de brandweer gestreden om de uitslaande brand te blussen. Hierbij kon niet voorkomen worden dat de woning compleet werd verwoest en dat naastgelegen woningen forse schade opliepen.

Inmiddels heeft de brandweer bevestigd dat er inderdaad een persoon in het pand aanwezig was en door brand om het leven is gekomen. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend, de forensische opsporing van de politie zal hier verder onderzoek naar doen.

© Video: Ate Atema

 

 

 

Ate Atema