DOKKUM – Maandagmorgen is er een fietser omgekomen na een ernstig ongeval met een auto. Het ongeval vond plaats op de Walddyk. Na de aanrijding is de automobilist met zijn voertuig doorgereden.

Het ongeval gebeurde rond kwart over tien ter hoogte van de kruising met de Polle. De gealarmeerde hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse om eerste hulp te verlenen, maar de hulp mocht niet meer baten. De persoon is nog enige tijd gereanimeerd, maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een opgeroepen traumahelikopter uit Groningen is daarop afgemeld.

De automobilist is na de aanrijding doorgereden, waarop de politie een zoekactie startte. Hierbij is ook gebruik gemaakt van Burgernet. Er werd verzocht om uit te kijken naar een Peugeot 405 (oud type). Na een uur heeft de automobilist zelf besloten om zichzelf bij het bureau te melden en is direct door de politie aangehouden.

De Walddyk is in verband met het onderzoek tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer. De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan na de toedracht van het ongeval. De brandweer van Dokkum is ter plaatse gekomen en heeft schermen geplaatst. Een transportbedrijf heeft met een heftruck containers geplaatst om de ongevalslocatie nog meer af te schermen.

Kornelis Atema