LAUWERSOOG – In de Haven van Lauwersoog is zaterdagavond een persoon om het leven gekomen. Rond de klok van 22:30 uur raakte de persoon door onbekende oorzaak te water. Er werd direct groot alarm geslagen en de hulpdiensten werden massaal opgeroepen.

De opstappers van de KNRM werden als eerste gealarmeerd om in actie te komen. Na enkele minuten heeft men de hulp van de brandweer ingeschakeld en werden naast de blusploeg van Zoutkamp ook de duikers uit Groningen gealarmeerd. Na de alarmering van de brandweer heeft men opgeschaald naar ‘middel-waterongeval’ en is ter assistentie nog een duikploeg uit Leeuwarden opgeroepen. Naast de brandweer en de KNRM, zijn ook twee ambulance’s en de traumahelikopter uit Groningen ter plaatse gekomen.

Bij aankomst van de hulpdiensten heeft men direct een zoekactie op touw gezet. Na een zoekactie van drie kwartier in en rondom het water, is uiteindelijk het slachtoffer bij een steiger tussen een aantal schepen gevonden. De hulpdiensten hebben het slachtoffer direct uit het water gehaald en reanimatie gestart. Helaas mocht het reanimeren niet meer baten en is de persoon op de plaats van het ongeluk overleden.

Hoe het fatale ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De politie heeft een onderzoek opgestart om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het ongeluk.

Ate Atema