KOLLUMERPOMP – Op de Kwelderweg bij Kollumerpomp heeft maandagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden. Door het ongeval is een persoon in de auto bekneld komen te zitten en verder ernstig gewond geraakt.

Het ongeval vond rond kwart voor vier plaats ter hoogte van kruising met De Rijsdammen. De auto met in totaal vijf inzittenden kwam vermoedelijk in botsing met een ander voertuig.

Verschillende hulpdiensten werden direct opgeroepen om hulp te verlenen. Naast verschillende politie-eenheden en twee ambulances, kwam ook de brandweer van Kollum ter plaatse. Tevens werd de traumahelikopter vanuit Eelde ingevlogen.

Omdat één van de inzittenden bekneld was geraakt in het voertuig, werd door de brandweer beide rechter portieren verwijderd om zodoende het slachtoffer uit de auto te bevrijden. Het slachtoffer werd door een arts en het ambulancepersoneel behandeld en na de bevrijding per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

In het voertuig zaten nog vier andere personen. Van de vier personen is één door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. De overige drie betrokkenen raakten niet gewond.

De VOA (verkeersongevallenanalyse) is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. Ten tijde van het ongeval was de gehele Kwelderweg door de politie afgesloten voor het verkeer.

Ate Atema