KOLLUMERZWAAG – Bij een verkeersongeval op de kruising Foarwei met de Boumswei is zondagavond een persoon gewond geraakt.

Rond 19:40 uur raakte de persoon gewond na een ongeval tussen twee personenauto’s. Het ongeval ontstond toen een automobilist(e) van een grijze Volkswagen Polo op de kruising voorrang gaf aan een automobilist(e) die van rechts kwam rijden. Een persoon in een Citroën Saxo, die achter de Volkswagen reed merkte dit te laat op en botste vervolgens achterop zijn/haar voorligger. Hierdoor raakte de automobilist(e) van de Citroën gewond.

Twee ambulance’s en verschillende politie-eenheden werden direct opgeroepen en waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. De persoon van de Citroën is door het ambulancepersoneel behandeld en vervolgens na de behandeling met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De andere persoon van de Volkswagen Polo kwam met de schrik vrij en is door een bekende naar huis gebracht.

Ten tijde van het ongeval heeft de politie het verkeer geregeld. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plekke onderzoek ingesteld na de toedracht van de aanrijding. Het bergingsbedrijf Anne van Kammen heeft twee voertuigen geborgen en afgesleept. De automobilist(e) van de auto die van rechts kwam rijden, kon zonder schade zijn/haar weg vervolgen.

Ate Atema