TWIJZEL – Op de doorgaande weg Optwizel – N355 in Twijzel is zaterdagavond een persoon gewond geraakt bij een verkeersongeval. Net iets na elf uur raakte de persoon gewond nadat twee personenauto’s frontaal met elkaar in botsing waren gekomen.

De voertuigen kwamen op de kruising ter hoogte van het café met elkaar in botsing. Een bestuurder van een zwarte Seat Ibiza kwam uit de richting van Buitenpost rijden. Ter hoogte van het kruispunt zag de bestuurder een van rechts komende auto te laat aankomen. De Seat bestuurder kon het voertuig nog op tijd ontwijken, maar een andere tegemoet komende auto niet. Een frontale aanrijding was het gevolg en beide voertuigen liepen forse schade op.

Door de botsing raakte één van inzittenden gewond. De politie, een ambulance en de brandweer van Drogeham werden direct opgeroepen en waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. Bij aankomst is de gewonde inzittende direct door het ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat er geen inzittenden bekneld zaten, kon de brandweer met onverrichte zaken weer terugkeren.

Ten tijde van de aanrijding heeft de politie de gehele weg afgesloten en het verkeer omgeleid. Na onderzoek van de verkeersongevallenanalyse (VOA), is een bergingsbedrijf ter plekke gekomen en heeft beide voertuigen afgesleept.

Ate Atema