SURHUIZUM – Op de Uterwei ter hoogte van de bebouwde kom van Surhuizum heeft dinsdag aan het eind van de middag een verkeersongeval plaatsgevonden. Omstreeks vier uur kwamen twee personenauto’s met elkaar in botsing.

Het ongeval werd veroorzaakt toen één van de twee voertuigen in de berm terecht kwam en tegen een boom botste. De persoon in de auto erachter merkte dit te laat op en schampte vervolgens de achterkant van zijn/haar voorligger. Door de klap raakte de persoon die de Daihatsu Gran Move bestuurde gewond. De automobilist(e) in de Renault Clio kwam met de schrik vrij.

Een tweetal ambulances en verschillende politie-eenheden zijn ter plaatse gekomen om de slachtoffers en betrokkenen te helpen. De gewonde automobilist(e) werd door het ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht. Bergingsbedrijf Anne van Kammen heeft beide voertuigen afgesleept. Ten tijde van de hulpverlening en de berging had de politie de gehele Uterwei afgesloten voor het verkeer. Door de wegafsluiting ontstond er een lange file en werd het verkeer via het dorp omgeleid.

Ate Atema