DAMWÂLD – Bij de Spar aan de Mûnewei in Damwâld heeft op vrijdagmiddag rond half vijf een schietincident plaatsgevonden. Hierbij is één persoon gewond geraakt. De persoon is overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht met behulp van onderhandelaar van de politie en een hondenteam.

Omstreeks kwart over vier was er melding bij de politie binnengekomen van een ruzie waarbij geschoten zou zijn en waarbij een man gewond zou zijn geraakt. Het slachtoffer werd na behandeling van de huisarts met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks half zes heeft de politie aan de Ds. Germswei twee personen aangehouden; de mogelijke schutter en de persoon die zich bij hem in de woning bevond.

Op het plaats delict wordt sporenonderzoek gedaan en de recherche zal nader onderzoek naar de aanleiding doen. Tot de forensische opsporing het sporenonderzoek aan de Mûnewei heeft afgerond, blijft de omgeving afgezet.

De politie vraagt mensen die iets over dit incident hebben gezien of gehoord, contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000.

Ate Atema