LEEUWARDEN – Donderdagavond net voor middernacht vond er in een woning aan de Coopmansstraat een overval plaats, waarbij een man gewond is geraakt.

De politie en een ambulance gingen ter plaatse om hulp te verlenen. Direct is ook een zoektocht gedaan in de omgeving. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar heeft tot op heden nog geen aanhoudingen verricht.

Ter plaatse is een forensisch onderzoek gestart in de woning. De politie zal getuigen horen en roept getuigen op zich te melden. Het gaat mogelijk om twee personen die zich agressief gedroegen en daarbij de bewoner hebben verwond.

Toen het slachtoffer naar het ziekenhuis was gebracht, namen de agenten een chemische geur waar in de woning. Omdat het mogelijk werd veroorzaakt door een gevaarlijke stof, werd de brandweer ingeschakeld. De brandweer kwam ter plaatse met een tankautospuit en de adviseur gevaarlijke stoffen, waarna zij metingen hebben verricht. Bij deze metingen werd uiteindelijk niks aangetroffen.

Weet u meer over dit incident, of heeft u wellicht camerabeelden uit de directe omgeving van de Coopmansstraat? Belt u dan 0900-8844.

Update 11:00 uur:
Het slachtoffer is een 39-jarige man uit Leeuwarden. Volgens de politie zou de man ernstig zijn mishandeld door twee personen. Er zijn op dit moment nog geen verdachten aangehouden door de politie. Ook is het nog altijd onduidelijk wat de daders hebben buit gemaakt bij de overval.

R. Kiestra

})