MITSELWIER – Een 40-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel is maandagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij met z’n voertuig tegen een boom was gebotst op de Lauwersseewei N361.

Het ongeluk gebeurde rond tien voor zeven op de Lauwersseewei ter hoogte van Mitselwier. Meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd en hebben het slachtoffer uit het voertuig gehaald. Ook kwam de traumahelikopter ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren. Het slachtoffer is per ambulance en onder politie begeleiding van twee motoren naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

De weg werd in beide richtingen afgesloten zodat de hulpverleners hun werk konden doen en de politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

De auto raakte zwaar beschadigd en het motorblok kwam in een naast gelegen sloot terecht. Ook is nog in de sloot gezocht naar eventuele meerdere slachtoffers, maar die werden niet aangetroffen. Het team Forensiche Opsporing Verkeer van de politie deed ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Een berger heeft het motorblok uit de sloot gehaald en de auto geborgen.

Hendrik Dijkstra