Persoon ernstig gewond na éénzijdig ongeval A7

DRACHTEN – Op het klaverblad bij Drachten is zaterdagavond een automobilist(e) van een personenauto ernstig gewond geraakt na een éénzijdig verkeersongeval. Rond 23:15 uur raakte de automobilist(e) met de auto van de weg.

De automobilist(e) van de personenauto kwam op de A7 uit de richting van Frieschepalen rijden en wilde de N31 oprijden. Door nog onbekende oorzaak ging het op de A7, net voor het klaverblad mis. De automobilist(e) raakte de macht over het stuur kwijt en kwam met de auto in de bosjes, tussen een aantal bomen terecht. Door de klap kwam het voertuig op de zijkant tot stilstand en raakte de automobilist(e) bekneld te zitten.

De hulpdiensten werden direct opgeroepen en waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. Naast twee ambulance’s en verschillende politie-eenheden, kwam ook de brandweer van Ureterp ter plaatse. Vanuit Groningen werd het Mobiel Medisch Team per helikopter ingevlogen.

Bij aankomst heeft de brandweer direct geprobeerd om het slachtoffer snel te bevrijden. Na ruim een uur kon het slachtoffer pas uit de benarde gehaald worden. Het ambulancepersoneel en de arts van het Mobiel Medisch Team hebben na de bevrijding de persoon direct behandeld. Onder begeleiding van de arts is het slachtoffer vervolgens per ambulance met spoed overgebracht naar het UMCG.

De Verkeersongevallenanalyse van de politie is ter plekke gekomen en heeft de toedracht van het ongeval onderzocht. Door het ongeval is het voertuig zwaar beschadigd geraakt. Ten tijde van het ongeval is de toerit naar de Waldwei afgesloten geweest.

Ate Atema