LEEUWARDEN – Een vrouw is donderdagochtend ernstig gewond geraakt bij een bizar ongeval op de Aldlânsdyk.

In eerste instantie gebeurde er even voor half tien een kop-staartbotsing ter hoogte van het Esso pompstation, waarbij niemand gewond raakte. De bestuurster van één van de betrokken auto’s wilde vervolgens een gevarendriehoek uit de kofferbak halen om het overige verkeer te waarschuwen. Net op dat moment kwam er een achteropkomende auto die het ongeval nog niet had gezien. Het slachtoffer werd vervolgens aangereden door de auto.

Diverse hulpdiensten, waaronder de brandweer en het Mobiel Medisch Team rukten vervolgens uit voor hulpverlening aan het slachtoffer. Na behandeling is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het Mobiel Medisch Team hoefde daarom niet meer ter plaatse te komen.

De verkeersongevallenanalyse is ter plaatse gekomen voor onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Verkeer werd omgeleid via het parkeerterrein van de Esso.

Update
Het slachtoffer is een 29 jarige vrouw uit Groningen. Zij raakte zeer zwaargewond aan haar benen. De 65-jarige automobilist uit Drachten die de vrouw aanreed, is door de politie aangehouden.

R. Kiestra