JOURE – Vrijdagmiddag rond 17:30 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de A7.

Op de A7 vanuit Sneek naar Joure waren tussen afslag Joure-West en het verkeersplein drie auto’s op elkaar gebotst. In één van de auto’s zat iemand bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. In een andere auto liep iemand mogelijk rugletsel op en moest met hulp van de brandweer uit de auto gehaald worden.

De brandweerkorpsen van Joure en Sint Nicolaasga werden gealarmeerd voor de aanrijding, evenals 4 ambulances, de politie en de officier van dienst geneeskundig(OvD-G). Omdat ter plaatse bleek dat alleen de beknelde persoon de hulp van de brandweer nodig had, kon het korps van Sint Nicolaasga na aankomst weer terugkeren.

De brandweer van Joure knipte het dak en en een deur van de auto en kon vervolgens met een redplank de beknelde persoon uit de auto halen. Vier personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat in één van de auto’s een hondje zat kwam ook de dierenambulance ter plaatse om het hondje mee te nemen.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Berger Hof sleepte de twee zwaarbeschadigde auto’s af.

© Foto’s: [url=http://www.brandweerjoure.nl/]Brandweer Joure[/url]

112Fryslan