HEERENVEEN – De politie heeft maandagavond laat na een achtervolging een 48-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden. De man was onder invloed van alcohol, had eerder die avond de plaats van een ongeval verlaten, reed met een ingevorderd rijbewijs en bespuugde en bedreigde agenten bij zijn aanhouding.

Surveillerende agente kregen een melding dat een automobilist in een parkeergarage in Leeuwarden schade had veroorzaakt. De slagboom zou kapot zijn en meerdere auto’s zouden schade moeten hebben. Dit alles bleek niet te kloppen. De slagboom was verbogen en bij uitgang had de 48-jarige automobilist een grote bak met strooizout geraakt. Op de A32 nabij Akkrum zagen agenten de auto rijden. Met hoge snelheid was de man onderweg naar zijn woonplaats. Hij slingerde erg en had dan ook de gehele snelweg nodig. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties. Bij Heerenveen nam hij de afslag. De bestuurder kreeg een stopteken. Inmiddels waren meerdere politieauto’s aanwezig. De 48-jarige weigerde te stoppen. Op de K.R. Poststraat kwam de man in botsing met één van de politieauto’s.

Spugen
Uiteindelijk eindigde de achtervolging in de Pastoriestraat. Daar kon de Heerenvener worden aangehouden. Hij beledigde en bedreigde de agenten. De auto van de man werd in beslag genomen en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bespuugde hij de agenten. Tijdens een ademanalyse blies de verdachte 895 ug/l. De rijbewijs van de man kon niet worden ingevorderd. Dat was onlangs al een keer gedaan en de Heerenvener mocht dan ook geen auto meer besturen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.