BURGUM – Op de Oude Commissieweg is zaterdag aan het begin van de middag een personenauto met aanhanger volledig verwoest door brand.

De brand brak uit op het moment dat de bestuurder met zijn voertuig over de Oude Commissieweg de bebouwde kom in reed. Net na het kruispunt met Elingsloane vloog de auto door onbekende oorzaak in brand. De bestuurder kon zijn voertuig direct en ongedeerd verlaten. De aanhanger die achter het voertuig zat, kon vervolgens snel ontkoppeld worden en in veilig worden gebracht.

Direct werd er alarm geslagen en rond één uur werd de brandweer van Burgum opgeroepen. De blusgroep was snel op de locatie ter plaatse. De brandweerlieden hebben met een hogedrukslang de auto snel weten af te blussen. De politie kwam met twee eenheden ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. Het verkeer komend vanuit Quatrebras moest vanwege de brand korte tijd omrijden. Nadat de brand was gedoofd heeft de brandweer het wegdek schoongemaakt. Na het schoonmaken kon men weer retour naar de kazerne.

De auto is door een heftruck van een naastgelegen sloopbedrijf van de weg gehaald. Later kwam berger D.A.B uit Drogeham ter plaatse om de auto te bergen. Hoe de brand in het voertuig heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk.

Hendrik Dijkstra