DOKKUM – Op de Lauwersseewei – N361 is zaterdagmorgen een personenauto in de sloot terecht gekomen. Ter hoogte van de wegwerkzaamheden, voor de aanleg van de nieuwe rotonde aan de oostelijke kant van Dokkum, ging het mis.

Een automobilist(e) reed met het voertuig in de richting van Lauwersoog. Door onbekende oorzaak verloor de automobilist(e) de macht over zijn/haar voertuig en kwam in de sloot tussen een aantal zand bulten terecht.

Rond 06:15 uur werd er alarm geslagen en werden de hulpdiensten gealarmeerd. Naast de politie en ambulance, werd ook de brandweer met onder andere een duikteam en een oppervlaktereddingsteam opgeroepen. Direct na de alarmering werd duidelijk dat er niemand meer in het voertuig zat, waardoor de brandweer al snel afgemeld kon worden.

De politie is kort ter plaatse geweest en heeft pols hoogte genomen. Bij aankomst was er niemand meer in en bij het voertuig aanwezig. Om te voorkomen dat er opnieuw alarm geslagen zou worden, heeft de politie voor de zekerheid een lint gespannen. Een bergingsbedrijf is ter plekke gekomen en heeft het voertuig uit de sloot gehaald.

Ate Atema