KOLLUM – Op de Eyso de Wendtstraat heeft vrijdagmiddag rond 13:00 uur een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Hierbij is één van de voertuigen op zijn kop terecht gekomen.

Het ongeval ontstond nadat de bestuurster van een Citroën geen voorrang verleende aan een van rechts komende Volvo bestuurder. Een aanrijding was het gevolg, waardoor de Citroën op zijn kop terecht kwam. De hulpdiensten, waaronder de politie, ambulance en de brandweer van Kollum werden direct gealarmeerd.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de inzet van de brandweer niet nodig te zijn. Wel raakte de bestuurster van de Citroën gewond en moest door het ambulancepersoneel behandeld worden. Met onbekende verwondingen is zij vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de Volvo kwam met de schrik vrij.

Door het ongeval heeft de Citroën flinke schade opgelopen, waardoor het voertuig door berger Anne van Kammen geborgen moest worden. De Volvo liep alleen lichte schade op en kon zijn weg verder vervolgen.

© Video: Ate Atema

Ate Atema