DOKKUM – Op de Lauwersseewei – N361 is maandagavond een personenauto in de sloot terecht gekomen.

Het voertuig reed omstreeks half twaalf over de Lauwersseewei en kwam door onbekende oorzaak in de sloot terecht.

De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd. Naast een ambulance en verschillende politie-eenheden, werden ook de blusgroep van Dokkum, de duikers uit Leeuwarden en de oppervlakteredders van Burgum gealarmeerd.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de personenauto met de achterkant in de sloot te zijn gekomen. De bestuurder is in afwachting van de hulpdiensten naar de achterbank gekropen. De brandweer van Dokkum is ter plaatse gekomen om de bestuurder uit zijn voertuig te halen. Het ambulancepersoneel heeft de man vervolgens onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis.

De gealarmeerde duikers en oppervlakteredders bleken niet nodig te zijn en werden onderweg afgemeld. Nadat de brandweer de klus had geklaard, bleek één van de politievoertuigen in de berm vast te zitten. De brandweer heeft daarop hulp geboden en het politievoertuig uit de berm gehaald.  Berger Boersma uit Walterswald is later ter plekke gekomen en heeft de personenauto uit de sloot gehaald. De politie heeft verder ten tijde van het ongeval het verkeer in goede banen geleid.

© Video: Ate Atema

Ate Atema