FERWERT – Op de Ljouwerterdyk – N357 heeft maandag aan het eind van de middag een verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij hebben zowel een personenauto als vrachtwagen schade opgelopen.

Het ongeval ontstond omstreeks kwart voor vier. Een personenauto wilde de doorgaande weg opdraaien, maar zag tijdens het oprijden een vrachtwagen over het hoofd en botste tegen de zijkant van de trailer aan. Door de klap had de personenauto forse schade aan de voorkant en kwam de trailer met een lekke band te zitten.

De hulpdiensten zijn direct opgeroepen en naar de locatie van het ongeval gestuurd. Het ambulancepersoneel heeft één persoon ter controle onderzocht. Na de behandeling hoefde het slachtoffer niet mee naar het ziekenhuis en is door het ambulancepersoneel thuisgebracht. De vrachtwagenchauffeur kwam eveneens met de schrik vrij.

Een servicebedrijf is ingeschakeld om de band van de trailer te vervangen. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen. Ten tijde van het ongeval heeft de politie één rijstrook afgesloten en het verkeer in goede banen geleid.

Ate Atema