DRONRIJP – De brandweer werd omstreeks vier uur gealarmeerd voor een brand in woonvorm de Herbergier aan de Hearewei. Hierbij raakten drie personen gewond.

In één van de kamers bleek een brand te woeden. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand en grip 1. Dit, omdat het gaat om mindervalide bewoners en er veel rook vrijkwam bij de brand. De bewoners konden tijdelijk in een ruimte elders in het pand worden opgevangen. Ook het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse om het aanwezige ambulancepersoneel te ondersteunen. Burgemeester Waanders van de gemeente Waadhoeke kwam ook poolshoogte nemen.

In totaal zijn er drie personen gewond geraakt, twee bewoners en de eigenaar. Zij zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee bewoners zouden er slecht aan toe zijn.

De kamer waar de brand woedde, is niet meer bewoonbaar. Volgens de woordvoerder van de brandweer kunnen de overige bewoners in de loop van de dag weer terug naar hun eigen kamer. De oorzaak van de brand is niet bekend, dit zal nog worden onderzocht.

Ytzen Korf