SNEEK – Maandagavond vond er een pelotonsoefening plaats in het oude gebouw van Friese Poort aan de Douwe Hansmastraat.

Korpsen uit Sneek, Wommels en Woudsend namen deel aan deze oefening. Het korps van Sneek reed als eerste aan voor een “gebouwbrand”. Eenmaal ter plaatse kregen ze van de beheerder door dat er nog personen in het pand zaten, hierop werd opgeschaald naar “middelbrand” waarna de tweede tankautospuit en hoogwerker van Sneek ter plaatse kwamen. Ondertussen werd er een binnenaanval gedaan en slachtoffers naar buiten gebracht.

Niet veel later kwam het korps van Wommels ook ter plaatse welke te horen kreeg dat er aan de achterzijde ook nog mensen in het pand zaten. Tijdens het terugrennen naar de tankautospuit om ademlucht om te hangen kwam de blusploeg uit Woudsend ook al ter plaatse. Zij kregen de opdracht om het voertuig van Wommels aan te sluiten op een waterbron, namelijk een slootje verderop. Hiervoor moest een watertransport worden aangelegd.

Inmiddels was het korps van Wommels ook al op zoek naar slachtoffers, welke snel gevonden en gered werden. Er werd door de korpsen van Sneek en Wommels nog een kubusverkenning gedaan en vervolgens het sein brandmeester gegeven.

Al met al was het een leerzame oefenavond voor de korpsen uit Sneek, Wommels en Woudsend.

112Fryslan

})