Paard verwond door veerooster

RYPTSJERK – Een paard is maandagmiddag behoorlijk gewond geraakt toen hij met zijn achterbenen door een veerooster zakte en vast kwam te zitten.

De brandweer moest er aan te pas komen om het gewonde dier te bevrijden.
Twee meisjes waren met hun paarden een zandpad langs het Koekoekspaed opgelopen. Aan het einde van het pad stond met een bord aangegeven dat er een veerooster lag. Toen de dames met de paarden wilden omkeren, schrok één van de paarden van het water wat vanuit een buis de sloot instroomde.
Het paard sloeg op hol en rende het veerooster over. Hierbij kwam hij vast te zitten met zijn achterbenen en kwam ten val.

De brandweer heeft de tralies van het rooster uit elkaar gebogen zodat de benen van het paard bevrijd konden worden. In afwachting van de dierenarts werd het paard liggend op de grond gehouden. De dierenarts concludeerde na een onderzoek dat het paard behoorlijk gewond was geraakt, Hij verwacht wel dat het dier het ongeval zal overleven. De jonge dames kregen het advies om met het paard aan de hand rustig verder te lopen zodat het edele dier goed in beweging blijft.

[zideo]playzideo=6c5957596d567078[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan