LEEUWARDEN – Op een boerderij aan de Dokkumertrekweg heeft een paard urenlang vast gezeten onder de vloer van een schuurtje.

De vrijwilligers van Leeuwarden werden gealarmeerd voor een dier in gierkelder om kwart voor vijf, hierop rukte de brandweer uit naar het adres, onderweg bleek er spoed geboden en werd de brandweer met prioriteit 1 gestuurd.

Als de brandweer ter plaatse komt blijkt er een paard door een gat van nog geen vierkante meter te zijn gevallen en onder de vloer te zijn gekomen van een schuurtje. Onder deze vloer ligt echter wel water en dit wordt dan ook als eerste weggepompt. Als de manschappen van de HV ook ter plaatse komen zitten de mannen met een ander probleem. Hoe moet je een paard, door een gat van een meter krijgen.

Nadat een dierenarts ter plaatse is gekomen en de officier van dienst, wordt er besloten, een open stuk buiten het schuurtje groter te maken, zodat het paard er daar uitgetild kan worden.

Nadat er door de brandweer een poging is gedaan met een zware slijptol, komt er toch een gespecialieerd bedrijf uit Akkrum ter plaatse die het beton verwijderd in samenwerking met de brandweer. Als aan beide kanten een groot stuk is verwijderd word het paard door de dierenarts naar de andere opening geleid en daar door middel van de takel van de hulpverleningswagen eruit gehaald, het paard is er op vele schrammen na, goed vanaf gekomen.

Rond half negen was het paard bevrijd en kon de brandweer weer inpakken.

[zideo]zideo=6c4965526e673d3d&playzideo=6d49615a6f6c673d[/zideo]

112Fryslan

})