GARYP – Een oplettende hond heeft er woensdag voor gezorgd dat een in een sloot gevallen paard nabij Garyp tijdig gered kon worden.

Een vrouw liet haar hond uit, toen de hond begon te blaffen ontdekte de vrouw het paard waarop ze de brandweer belde. Zelf had de vrouw niets opgemerkt.

De brandweer heeft na een lange wandeltocht door de weilanden eerst getracht om een brandslang achter het dier langs te leggen en hem er uit te trekken. De slang gleed weg waardoor dit mislukte. Kort erna arriveerde ook boer Douwe, eigenaar van de paarden. Hij verklaarde ’s morgens vroeg nog de paarden te hebben geteld en toen stonden ze er nog allemaal. Volgens Douwe is een defect stroomkastje de oorzaak, door het defect stond er geen stroom op het draad waarmee het weiland is omheind.

Brandweerlieden hebben een veetakel bij het paard aangebracht waarna met een tractor het dier op het droge kon worden getakeld. Het paard was op de kant zeer wild en werd enige tijd vast gehouden om te kalmeren. na zijn vrijlating werd hij meteen verwelkomt door de andere paarden in het weiland. Volgens boer Douwe was het paard zeer gestrest en vermoeid maar mankeert er verder weinig tot niets. Het is niet de eerste keer dat er hier een paard in de sloot terecht kwam, door de steile walkant kunnen ze er niet zelfstandig uitkomen.

Tekst en foto’s: [url=http://http://leeuwarden.dichtbij.nl/]Anton Kappers[/url]

[zideo]playzideo=6c4965576f6c356f[/zideo]

112Fryslan