FRYSLAN - In de hele provincie heeft de brandweer het druk met stormschade. In berlikum dreigt een boom op een woning te vallen en in Franeker viel een boom rakelings langs een auto.

De Friese kust heeft geen extreme hinder ondervonden van de storm die sinds vrijdagavond over Nederland raast. Rijkswaterstaat stelde zaterdag dat er geen sprake was van acuut veiligheidsgevaar.

29-02-08 23.05 uur / Franeker, Jitze Pieter van DijkstraatDe harde zuidwesterwind zorgde in Franeker voor afvallende takken en een boom die de storm niet kon bolwerken, afbrak en rakelings langs een busje op straat viel. De brandweer van Franeker heeft de takken in stukken gezaagt en deze op een naast gelegen parkeerterrein neergelegd.

01-03-08 09.50 uur / Dronrijp, De Alde marIn dronrijp is een molen op hol geslagen en dreigen de wieken er af te waaien. De brandweer van Menaldum heeft daarom samen met de politie een deel van het industrieterrein afgezet.

01-03-08 10.55 uur / Berlikum, KleasterdykZaterdagochtend zijn de korpsen van Sint Annaparochie en Leeuwarden met een tankautospuit en een hoogwerker bezig geweest om een boom om te zagen die op een nieuwbouwwoning dreigde te vallen. 

01-03-08 11.10 uur / Leeuwarden, RuyterwegOp de Ruyterweg in Leeuwarden waaide het dak van een dakkapel eraf en kwam voor de woning terecht. Een geparkeerde auto raakte hierbij beschadigd.

01-03-08 13.05 uur / Zwaagwesteinde, BovenwegDe brandweer van Zwaagwesteinde kreeg zatedag even na 13.00 uur een melding van stormschade aan de Bovenweg in Zwaagwesteinde. Ter plaatse bleek het te gaan om een woning waarbij het zink van een dakkapel was los gewaaid. De brandweer kwam ter plaatse om het met enige touwen en planken weer vast te zetten. (Bron: 112Zwaagwesteinde.nl) Klik hier voor de video van Zwaagwesteinde.Foto’s 1 t/m 3 Stormschade Franeker Foto’s 4 t/m 8 Stormschade Dronrijp Foto’s 9 t/m 13 Stormschade Berlikum Foto’s 14 t/m 16 Stormschade LeeuwardenFoto’s 17 t/m 19 Stormschade Zwaagwesteinde

112Fryslan