SNEEK – Een videotheek aan de Nauwe Noorderhorne in het centrum is dinsdagavond rond kwart over acht overvallen door twee personen.

De politie ging ter plaatse om de verklaring op te nemen van de eigenaar van de videotheek. Ondertussen werd door andere eenheden een zoekactie gestart om de verdachten te vinden. Ook werd een Burgernetactie opgestart waarin gevraagd werd uit te kijken naar twee donkere jongens met een groene jas en mutsen op.

De politie zoekt twee verdachten. Het zou gaan om jonge mannen. Eén van hen droeg een lichtgroene jas. Ze zijn mogelijk gevlucht in de richting van de Marktstraat.

Bij de overval is niemand gewond geraakt. Of er wapens in het spel waren en of er buit is gemaakt, is op dit moment niet bekend. Een deel van de straat is met linten afgezet voor onderzoek. De (Forensische) recherche zal ter plaatse onderzoek doen.

Woont u in de omgeving en bent u in bezit van een beveiligings- of deurbelcamera? Neem dan contact op met de politie!

UPDATE
Het gaat om twee jongens met een lichte huidskleur is later duidelijk geworden. Daarnaast is de vluchtroute bijgesteld na onderzoek, ze zijn samen op 1 fiets gevlucht richting de Prins Hendrikkade. De twee jongens spraken Fries tegen elkaar.

Foto’s: Fotografie Sneek

Redactie