HEERENVEEN – Een snackbar aan de Archimedesweg in Oudeschoot is woensdagavond overvallen. De politie startte rond kwart voor tien een Burgernet actie.

Twee medewerkers van de snackbar zijn woensdagavond rond 21.30 uur overvallen door een onbekende man.

De man kwam via de zij ingang binnen aangezien de snackbar al gesloten was. De man riep meteen om geld. De man had een mes bij zich en bedreigde de medewerkers. Nadat hij geen geld kreeg probeerde hij één van de medewerkers te steken met het mes dat hij bij zich had. Dit lukte niet doordat de medewerker zich wist te verweren. Samen met zijn collega dreven ze de verdachte de snackbar uit. De man vluchtte in de richting van de Benzweg. De medewerker had een klein wondje overgehouden aan de worsteling met de dader. Dit kon met een pleister worden opgelost.

Met behulp van Burgernet en een speurhond is de omgeving afgezocht naar de verdachte. Ondanks de tips van burgers die de Burgernetmelding hadden gehoord, is de man niet gevonden.

Het gaat om een kleine man met een donkere huidskleur. Hij droeg een rode hoodie met witte strepen op de mouwen en een capuchon. Daaronder droeg hij een donkere spijkerbroek en had een zwart petje op zijn hoofd. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Heerenveen via 0900-8844.

Pronews