LEEUWARDEN – De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een snackbar vrijdagavond.

Rond 22.30 uur kwamen twee onbekende mannen snackbar De Centrale aan de Accamastraat binnen en bedreigden het personeel met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en een mes. Na kort binnen te zijn geweest hebben ze een toetsenbord van een kassa gepakt en zijn vervolgens de snackbar uitgelopen.

Beide mannen zijn ongeveer 20-25 jaar oud en droegen een zwarte jas met capuchon, een sjaal voor hun gezichten en een donkere muts op hun hoofd. Van één van hen is bekend dat deze een getinte huidskleur had, van de tweede man is de huidskleur onbekend. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval of getuigen die wellicht kort voor of kort na het tijdstip van de overval iets bijzonders gezien of gehoord hebben in de buurt van de Accamastraat.

Daarnaast is de politie specifiek op zoek naar vier getuigen welke zich bevonden in het Brennerpark. Agenten hebben die avond na de overval kort gesproken met vier blanke jongemannen in het Brennerpark, gelegen aan de Rembrandtstraat. Er was om dat moment geen gelegenheid om hun personalia vast te leggen. Toen de agenten dit later wilden vastleggen waren de jongemannen niet meer aanwezig.

Deze specifieke getuigen en andere getuigen kunnen zicht melden bij de politie in Leeuwarden via 0900-8844.

112Fryslan