RYPTSJERK – Bij een ongeval op de Rijksstraatweg (N355) is zaterdagmiddag een voetgangster ernstig gewond geraakt en later in het ziekenhuis overleden.

De vrouw werd geschept door een auto toen zij lopend de provinciale autoweg (100 km/u) probeerde over te steken. De vangrail wordt op dit punt onderbroken vanwege een tractor oversteekplaats. Diverse hulpdiensten, waaronder de brandweer van Gytsjerk en de traumahelikopter uit Groningen kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De vrouw werd per ambulance met spoed naar het UMC Groningen gebracht, waar ze later overleed.

De N355, tussen E10 en Leeuwarden, werd vanwege het ongeval afgesloten. Verkeer kon ook niet via de ventweg omrijden omdat hier de traumahelikopter stond.

Slachtofferhulp
Diverse getuigen hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen van de politie.

Mensen die in hun omgeving iemand kennen die betrokken is geweest bij een verkeersongeval of getuige waren, kunnen op de website van Slachtofferhulp Nederland veel informatie vinden. Een partner, vriend, familielid of collega kan veel betekenen voor iemand die een verkeersongeluk heeft meegemaakt. Hulp vanuit de omgeving zal niet alle problemen oplossen, maar een kleine blijk van steun kan een groot verschil maken.

Botsing politieauto
Op de kruising bij E10 kwamen tijdens het ongeval een politieauto en een personenauto met elkaar in botsing. De politieauto was bezig om een wegafsluiting te maken toen de auto en politieauto met elkaar in botsing kwamen. Bij dit ongeval raakte niemand gewond. Wel raakten beide auto’s flink beschadigd. Alle betrokken voertuigen (bij beide ongevallen) moesten worden afgesleept.

Identiteit slachtoffer
Het slachtoffer is een 68-jarige inwoonster van Leeuwarden.

 

R. Kiestra