DRACHTEN – Aan de Sportlaan is donderdagmiddag het lichaam gevonden van de 39-jarige vermiste Rients Plantinga uit Drachten.

Het lichaam van de 39-jarige Drachtster werd aangetroffen tussen de Elzewal en de Sportlaan. De forensische opsporing is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de doodsoorzaak.

De 39-jarige Rients Plantinga heeft op 9 september zijn woning verlaten. Een dag later begon het SAR-team al met zoeken bij de Sportlaan omdat het laatste gsm-signaal daar was waargenomen door de politie. De zoekactie werd gehouden in de omgeving van Drachten en Beetsterzwaag. De actie was een initiatief van de familie van Plantinga. Samen met het SAR-team, hondengeleiders en de vrijwilligers werden wekenlang landerijen en bossen afgezocht.

Donderdag 12 november werd zijn lichaam gevonden, de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de identiteit en de doodsoorzaak. In de avond konden zij bevestigen dat het om de vermiste 39 jarige man ging en dat hij niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

 

112Drachten.nl

Voor al het 112 nieuws uit Drachten en omgeving - Kijk op 112drachten.nl