DRACHTEN – Maandagavond heeft de brandweer een aantal keer in actie moeten komen door de hevige regenval.


Nacontrole
Rond 23:00 kwam bij de brandweer een verzoek tot nacontrole binnen van een bewoner van de Klokhuislaan. Naast de woning bleek de bliksem te zijn ingeslagen in de grond waardoor de stroom uitviel. De brandweer heeft bij de woning onderzocht of er mogelijk sprake was van brand, maar dit bleek niet het geval.

De brandweerlieden hadden vervolgens de schakelaar weer omgezet, waarna de omwonenden weer stroom hadden. Er ontstond geen schade aan de woning en apparatuur, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Auto weggezakt
Op het Moleneind kreeg de bestuurster van een voertuig de schrik van haar leven toen ze tijdens het rijden ineens door de regen wegzakte met haar auto. Door de hevige regenval die in korte tijd was gevallen, was het zand onder de betonnen platen weggestroomd. Een berger moest er aan te pas komen om het voertuig weer op de weg te krijgen.

Water wegpompen
De vele regenval van vannacht zorgde er ook voor dat de Drachtstervaart, die nog in aanleg is en nog niet volledig uitgegraven is, dat de vaart vol met water kwam te zitten. De brandweer heeft vervolgens een grote dompelpomp ingezet die enkele duizenden liters water heeft afgevoerd. De brandweer van Drachten kon omstreeks 03:15 uur weer inpakken en terugkeren naar de kazerne.

112Fryslan