LEEUWARDEN – Maandagavond 19 maart werd de nieuwe tankautospuit (02-6134) overhandigd aan de brandweervrijwilligers van Leeuwarden.

Rond 18.20 uur kwam na een toespraak van de Commandant van brandweer midden Friesland mevr. Karelse de nieuwe tankautospuit de kazerne aan de Ludinga inrijden. De wagen werd bestuurd door Officier van Dienst dhr. van Harten, met naast hem Manager Business Development Aary de Goede van [url=http://www.dutchrescuevehicles.com/nl/home]Dutch Rescue Vehicles[/url].

De laatste overhandigde de sleutel aan de beide teamleiders dhr. Titsing en Zon van de brandweervrijwilligers. Daarna werd er nog een cadeau overhandigd.

Tankautospuit
Het type voertuig betreft een MAN TGM 15.250 4x2BL MXXL met een manschappencabine basis met vijf zitplaatsen. In de tankautospuit zit een geïntegreerde GVP kunststof watertank met een inhoud van 2.000 liter. De pomp betreft een Jöhstadt FP 3000 LD pomp met daarbij een One-Seven® OS2400E FP blussysteem.

Ook is er op de tankautospuit een extra lichtmast (2 x 500 watt) en een elektrische overdrukventilator. Op vrijdag 27 Januari is de 02-6134 in dienst gegaan voor brandweer Leeuwarden. Tijdens kantooruren zal de tankautospuit bemand worden door beroepspersoneel en voor de avond, nacht en weekend door de vrijwilligers van Post Noord.

Meer foto’s van de indeling van de tankautospuit kun je [url=https://www.112fryslan.nl/?module=news&action=show&newsid=7506]hier[/url] vinden.

112Fryslan