LEEUWARDEN – Op oudjaarsdag had de Leeuwarder brandweer het druk met het blussen van brandjes.

De 1e melding was om 13:38 en betrof een container brand in de parkeergarage van een gebouw aan de Verlengde Schrans. [url=https://www.112fryslan.nl/2?&newsid=4407]Foto’s hier.[/url]

Om 15:18 kwam er een melding van afval/ruigte in brand op de Beekkerkstraat. Dit betrof loos alarm, de jeugd was hier nog bezig met het maken van een brandstapel en was dus nog geen sprake van brand. Geen foto’s.

Om 15:28 kwam er een melding van een containerbrand in de Transvaalstraat. Hier stond een plastic rolcontainer in brand. Deze werd gedoofd door middel van stukken sneeuw. Foto’s 1 en 2.

Om 18:05 kwam er een melding van een buitenbrand op de Papingastins. Geen foto’s.

Om 19:50 kwam er een melding van een buitenbrand op de Roptastate. Geen foto’s.

Om 20:00 kwam er een melding van een buitenbrand in de Dirk Boutstraat. Hier waren pakketten met folders in brand gestoken. Het vuur is geblust door de brandweer.

Om 20.06 kwam er een melding van een buitenbrand op de Lieuwenburg. Hier stonden een paar kerstbomen in brand. Foto 3.

Om 21:10 kwam er een spoedmelding van afval/ruigte in brand in de Haydnstraat. Hier stond op een veldje wat rotzooi in brand wat door de brandweer gedoofd is.

Om 21:47 kwam er een melding van een containerbrand bij Florastate op de Holwortel. Geen foto’s.

Om 21:51 kwam er een spoedmelding van afval/ruigte in brand Oeverdwarsstraat. Op het pleintje bij de Beekkerkstraat bleek de brandstapel dit keer wel in de brand te staan en werd door de brandweer geblust.

Om 22:49 kwam er een melding van een voertuig in brand in de Sabastraat. Foto’s en info [url=https://www.112fryslan.nl/2?&newsid=4416]hier[/url]

Om 23:10 kwam er een melding van een buitenbrand op de Vletstraat.

Rond 23:15 kwam er een melding van een buitenbrand in de Soendastraat.

Om 23:21 kwam er een melding van een buitenbrand bij basisschool de Vrijheid in de Krijn van der Helmstraat. Dit bleek te gaan om een vuurkorf.

Om 23:43 kwam er een spoedmelding van afval ruigte in brand in de Eikenstraat.

Van de meeste meldingen hebben wij foto’s, omdat het erg druk is zullen sommige fotos pas in de loop van de middag online komen.

112Fryslan