Zuidoost Fryslan – In dit nieuws bericht vind u Oud en nieuw gerelateerde incidenten in het zuidoosten van Fryslan.

In de titel van dit artikel wordt het tijdstip van de laatste update vermeld zodat u kunt zien wanneer er nieuwe foto’s zijn toegevoegd.

(30 dec)16:07 uur Buitenbrand Vogelzang Drachten: Ter plaatse bleek er een stuk coniferen in de brand te staan. Nog voordat de brandweer er was, waren de coniferen al uitgebrand.

Bermbrand Boornbergum
Om 16:18 moest de brandweer van Beetsterzwaag naar de Krite voor enkele meters berm die in brand stonden.

Brand tegen School Drachten
Om 16:38 De Lanen spoed uitruk wegens brand tegen een schoolgebouw. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uit.

Vreugdevuur Oosterwolde
Om 17:11 werd er melding gemaakt van een buitenbrand aan de Moskampweg. Het bleek te gaan om een vreugde vuurtje. Omdat het geen gevaar opleverde heeft de brandweer het laten branden.

Coniferen in brand Boornbergum
17:24 Een brandende coniferenheg aan de Suderom. Buurtbewoners grepen in met onder andere tuinslangen. De brandweer heeft het afgemaakt.

Vreugdevuur Melkkelder Drachten
Rond acht uur kreeg de brandweer een melding van buitenbrand. Het bleek te gaan om een vreugde vuurtje. De politie heeft besloten het te laten branden en zei hebben de brandweer geannuleerd.

Vreugdevuur Burmanialaan Drachten
Rond negen uur kreeg de brandweer een melding van een buitenbrand. Ter plaatse stond een achter gelaten vreugde vuur te branden, de brandweer heeft het vuur uitgemaakt, en konden vervolgens door naar een volgende buitenbrand.

Woningbrand Boorn Drachten
Rond een uur kreeg de brandweer een melding van een woningbrand. Ter plaatse trof de brandweer rook aan bij de woning. De brandweer heeft de brand uitgemaakt en kon vervolgens weer terug naar de kazerne.

112Fryslan