NOORDOOST FRYSLÂN – In dit artikel houden wij u op de hoogte van de incidenten rondom oud & nieuw 2013/2014 in Dokkum en omgeving.

In de titel van dit artikel wordt het tijdstip van de laatste update vermeld zodat u kunt zien wanneer er nieuwe foto’s zijn toegevoegd.

Ruigte brand Dokkum
DOKKUM – Om 16:56 werd de brandweer van Dokkum gealarmeerd voor een berm/ruigtebrand aan de Birdaarderstraatweg. Een klein boompje had in de brand gestaan, een buurtbewoner had het met een emmer water al geblust. De brandweer maakte de klus af met één straal hogedruk.

Buitenbrand Ee
EE – Rond 03:25 kreeg de brandweer van Anjum een melding van een buitenbrand aan de Humaldawei – N358 in Ee. Ter plaatse bleek er een klein afvalbrandje te zijn op het fietspad. De brandweer heeft met één hogedrukstraal de brand afgeblust en is toen weer teruggekeerd naar de kazerne.

Caravans in brand Kollumerpomp
KOLLUMERPOMP – Rond 04:10 werd de brandweer van Kollum en het Groningse Zoutkamp voor de tweede keer gealarmeerd voor een afval/rommel brand aan de Jakob de Graafstraat in Kollumerpomp. Bij de eerste alarmering bleken er een aantal caravans in de brand te staan. Bij de tweede alarmering bleek de brand niet helemaal gedoofd te zijn. De brandweer is vervolgens opnieuw ter plaatse gekomen om de restanten compleet af te blussen.

112Fryslan

})