Oud en nieuwbrandjes *foto update*

LEEUWARDEN – Oudjaarsdag en avond moest de brandweer diverse malen uitrukken voor kleine brandjes.

11:45 Prioriteit 2 buitenbrand Keizerskroon. 13:47 Prioriteit 1 brand garagebox/schuur Sixmastraat. Bleek een plastic rolcontainer in een nabijgelegen straat. Was bij aankomst brandweer al zo goed als niks meer van over.

15:51 Prioriteit 2 bermbrand Tramdyk Beetgum. Rommel in brand. 16:46 Prioriteit 2 afval/rommel in brand. Op een pleintje aan de Oeverdwarstraat heeft de brandweer een hoopje afval geblust.

18:40 Prioriteit 2 buitenbrand Vuurdoornstraat. Een bankje en een ijzeren rolcontainer werden hier door de brandweer geblust. 19:04 Prioriteit 2 containerbrand Eestraat. Opnieuw een rolcontainer in betonnen omheining in brand. Geblust door vrijwillige brandweer van Post Noord.

21:04 Prioriteit 2 buitenbrand Willem Lorestraat. Hier ging het om een groot vreugdevuur. De brandweer werd bij aankomst bestookt met vuurwerk. Daarom zette de politie meerdere eenheden in.

Om 23:06 Prioriteit 1 werd de brandweer opgeroepen voor een woning/flat brand aan de Doniastraat. Bij aankomst stond de gehele portiek vol rook. Op de begane grond lag een matras tegen de voordeur aan, welke in de brand stond. De brandweer heeft de deur van de portiek geforceerd om bij de brand te komen. Daarna was de brand snel geblust. Zie ook apart artikel met foto’s

Ook na middernacht moest de Leeuwarder brandweer naar vele buiten brandjes en container branden. Tot circa half twee is de brandweer bezig geweest met het blussen van branden, vanwege de drukte werden ook de korpsen van Marssum en Stiens ingezet in Leeuwarden.

Fryslan

Ook in de rest van de provincie had de brandweer het erg druk met het bestrijden van buitenbrandjes en container branden. In enkele gevallen ontstond er schade aan bijvoorbeeld schuurtjes.

In Nieuwehorne moest de brandweer naar een caravanbrand gevuld met autobanden op de Schoterlandseweg. Hier sloegen de vlammen wel vier meter hoog boven de caravan uit. Op bijna dezelfde locatie moest de brandweer later naar een autobrand.

In Drachten woedde een uitslaande brand in het congrescentrum aan de Oprijlaan. In Ijlst woedde een brandje in een oude Basisschool.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan