FRYSLÂN – Donderdag 10 december vond in het Historisch Centrum Leeuwarden een persbijeenkomst plaats waarin gemeenten, openbaar ministerie, brandweer, politie en ambulancevervoer hun gezamenlijke aanpak voor de komende jaarwisseling in Fryslân presenteerden.

Na de bijeenkomst werd buiten, aan de Groeneweg, het eerste exemplaar onthuld van het mottobord ‘Oud en Nieuw Zonder Kater’. Het ROF (Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân) zet deze borden vaker in voor hun campagnes. Voor de periode Oud en Nieuw worden, vandaag op 10 december, 54 borden met
‘Oud en Nieuw Zonder Kater’ geplaatst op de Friese wegen.

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/website%202_tcm7-529526.JPG[/img]

Meer weten over de samenwerking van alle partijen: [url=http://www.veiligheidshuizen.nl]www.veiligheidshuizen.nl[/url] of via [url=http://www.politie.nl/Friesland/projecten/oudennieuwispasechtvetalsjeeenbeetjeoplet.asp]Oud en Nieuw Zonder Kater[/url]
In samenwerking met de voorzitter van het ROF, Piet Adema, onthulden Ferd Crone (korpsbeheerder), Annette Bronsvoort (hoofdofficier van justitie), Max Daniel (plaatsvervangend korpschef), Pieter Lodder (Brandweer Fryslân) en Sietse Kijlstra (Regionaal Ambulance Vervoer) het mottobord.

Het ROF wil zo rond de komende feestdagen en de jaarwisseling aandacht vragen voor de gevolgen van alcoholgebruik tijdens het autorijden. Wees voorbereid: regel een BOB. Ook tijdens de jaarwisseling. Dat levert je dan geen kater op in de zin van; een ongeluk, een boete of onveilig rijgedrag. Het nieuwe jaar wil je ook niet beginnen door in aanraking te komen met justitie. Wanneer je iets vernielt, of iemand mishandelt dan voelen de gevolgen ook als een kater. Deze campagne richt zich op die bewustwording.

In vervolg op de gezamenlijke aanpak jaarwisseling van vorig jaar hebben ook nu de betrokken organisaties op gemeentelijk als ook regionaal niveau, hard samengewerkt aan maatregelen en kennisuitwisseling. Tijdens de persconferentie werd gesproken over die samenwerking in de voorbereiding, de hulpverlening, het verhalen van schade en het toepassen van snelrecht.

Bron: Politie Fryslân

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan