Politie Fryslan vraagt uw hulp bij de zaak

De politie is op zoek naar twee mannen die zaterdagavond een 37-jarige vrouw uit Oudebildtzijl hebben beroofd. Ze gingen er op een fiets en een scooter na de diefstal van een plastic tas met een beurs en een gsm vandoor.

 Omstreeks 21.00 uur liep de vrouw vanaf de Nieuwestad door de Oude Lombardsteeg in de richting van het Zaailand. In de steeg werd ze aangesproken door een man op een fiets. Daarna kwam er een man op en scooter aanrijden, die haar plastic tas uit haar handen rukte. Beide personen reden daarna weg. In de tas zat onder andere een nieuwe GSM en een portemonnee. Het gaat om twee negroïde mannen van 1,70 á 1,75 m lang. De fietser reed op een oude weduwe  en is circa 25 jaar, smal postuur, zwart half lang haar in slagen en gekleed in een zwarte dikke heupjas en een zwarte baseballcap. De andere is 25 á 30 jaar, gezet postuur en gekleed in een zwart shirt met letteropdruk, zakken en capuchon en een zwarte broek, vermoedelijk joggingbroek. Hij droeg een integraalhelm in twee kleuren blauw. Hij reed op een zilver en blauw gekleurde scooter.

Dezelfde nacht omstreeks 01.30 uur is een 25-jarige man uit Burgum op de Nieuwestad ter hoogte van de Nieuwesteeg bestolen. Hij stond vlak naast de gracht en belde met zijn gsm. Plotseling werd de gsm uit zijn handen gegrist en kreeg hij een duw waardoor hij in het water viel. Toen hij uit het water klom, er was gelukkig een trap in de buurt, stond de man die hem in het water had geduwd nog met de telefoon op de kant. Het slachtoffer kon de telefoon terugkopen, zo zei hij. Op dat moment reed een politieauto voorbij, waarop de dief met de gsm snel wegreed op een fiets, type oude weduwe. Het betreft een lichtgetinte man, ongeveer 20 á 25 jaar, 1,85 m lang, kort donker haar en gekleed in donkere/grijze kleding.

 Uw TipHeeft u informatie over deze zaak?                      Neem dan contact op met het team Leeuwarden van Politie Fryslân, afdeling Crime team;                      op telefoon nummer: 0900-8844 (0,13 Euro/minuut) of via faxnummer 058-880 8365

BRON: www.politie.nl/friesland (Opsporingsberichten)

112Fryslan

})