LEEUWARDEN – De vrijwillige brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag van circa 4:15 tot 6:15 bezig geweest met het blussen van meerdere containerbranden.

Omdat de beroepsploeg bezig was met de brand in de 8e Vegelindwarsstraat werden de vrijwilligers met spoed naar even verderop gelegen Van asbeckstraat gestuurd. Ook hier ging het om een huisvuilcontainer tegen een woning aan. Een overbuurman die wakker geworden was van de brand heeft met emmers water kunnen voorkomen dat de brand oversloeg. De brandweer heeft nog even nageblust en keerde daarna terug richting kazerne.

Onderweg terug naar de kazerne constateerden zij echter rookontwikkeling toen ze op de Nieuwekade reden. Op de Oostersingel bleek een container in brand te staan voor een woonboot. Na het blussen van deze container heeft een fotograaf op de Oostergrachtswal nabij Dominos pizza nog een containerbrand ontdekt. Deze container werd vermoedelijk in brand gestoken toen de brandweer op de Oostersingel aan het blussen was.

Net nadat de vrijwilligers naar huis waren werd er op de Fennen een brandende container ontdekt tegen een woning aan. Hiervoor werden zij via de pieper gealarmeerd. Rond 6:00 werden ze opnieuw gealarmeerd voor een containerbrand. Ditmaal stond op het Dragoonsplein een grote container in brand. De politie heeft extra rondes gemaakt tijdens de branden maar heeft geen verdachte kunnen vinden. De politie zal een onderzoek instellen.

Oostersingel, Oostergrachtswal, De Fennen en Dragoonsplein.

112Fryslan