ANJUM – Na een ongeval op 25 juni jl. heeft er zondagmiddag opnieuw een verkeersongeval op de Saatsenwei ter hoogte van Anjum plaatsgevonden. Op de kruising met de Sylsterwei kwamen ditmaal door een voorrangsfout opnieuw twee personenauto’s met elkaar in botsing.

De botsing ontstond toen de automobilist(e) van een Mercedes uit de richting van Ezumazijl kwam rijden en de Saatsenwei over wilde steken. Tijdens het oversteken zag de automobilist(e) een Toyota komend van rechts over het hoofd, waarna een aanrijding het gevolg was.

De hulpdiensten werden iets na kwart voor zes opgeroepen om naar de ongevalslocatie te gaan. Naast de politie en twee ambulances, werd ook de brandweer van Anjum opgeroepen. De hulpdiensten waren gauw ter plaatse en zagen bij aankomst dat er niemand bekneld in een voertuig zat. Wel raakte bij het ongeluk één persoon licht gewond en is na behandeling voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

De brandweer hoefde verder geen personen te bevrijden, maar heeft voor de zekerheid de accuklemmen van de voertuigen losgekoppeld. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft vervolgens het ongeval in kaart gebracht, waarna bergingsbedrijf Boersma de voertuigen heeft geborgen.

Ate Atema