HEERENVEEN – Dinsdag moesten de hulpdiensten opnieuw uitrukken voor verkeersongevallen op de A7 en de A32.

Iets voor 12:00 werd de brandweer gealarmeerd voor een verkeersongeval op de A7 R 142,9. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een auto aan op de meest linker rijbaan. Het bleek te gaan om een onwelwording. De weg richting Heerenveen vanuit Joure was korte tijd dicht.

Rond 12:30 opnieuw een ongevalsmelding voor de politie en ambulance. Op de A32 was een auto over de kop gevlogen en in de berm terecht gekomen. Na een overcorrectie was de auto in de berm gekomen en vervolgens over de kop geslagen. Of de bestuurder gewond is geraakt is bij ons niet bekend.

Veel ongevallen
Er zijn de laatste tijd opvallend veel ongevallen op de A7 en A32, voornamelijk nabij het Klaverblad en verkeersplein Joure. De politie controleert regelmatig en diverse automobilisten hebben hun rijbewijs al moeten inleveren. Ook vandaag werd er weer een rijbewijs ingenomen van een 31-jarige die 161 reed in het 100 stuk. Te hard rijden en weersomstandigheden lijken dan ook de grootste oorzaken te zijn voor de vele ongevallen. De politie Heerenveen meld dan ook op twitter: MATIG UW SNELHEID! BIJ NAT WEGDEK RIJBAAN GLAD. Laat u niet verrassen.

Foto’s via @JanGraafstra twitter politie

112Fryslan